Μικρές συμβουλές Google: Χρησιμοποιήστε τις Φόρμες Google για να φτιάξετε Κουίζ, Έρευνες και άλλα (Forms)

Lesson 1: Χρησιμοποιήστε τις Φόρμες Google για να φτιάξετε Κουίζ, Έρευνες και άλλα (Forms)

Χρησιμοποιήστε τις Φόρμες Google για να δημιουργήσετε κουίζ, έρευνες και πολλά άλλα

Πιθανότατα έχετε ακούσει τα Έγγραφα Google και τα Υπολογιστικά Φύλλα Google (δύο από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες στο Google Drive). Αλλά έχετε ακούσει για τις Φόρμες Google;

Οι Φόρμες Google είναι ένα φανταστικό εργαλείο για να δημιουργήσετε φόρμες κάθε είδους, όπως κουίζ, έρευνες και ερωτηματολόγια. Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε τις δικές σας δημοσκοπήσεις, αξιολογήσεις ή ακόμα και ένα δελτίο εγγραφής για το επόμενο ρεφενέ φαγητό στο γραφείο σας. Με λίγη δημιουργικότητα, δεν υπάρχει όριο σε αυτό που μπορείτε να κάνετε.

Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε είναι ένας λογαριασμός Google. (Εάν δεν έχετε ακόμα ένα, μπορείτε να δείτε το σεμινάριο μας . Η εγγραφή είναι δωρεάν και εύκολη.) Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη λειτουργία από το Google Drive. Απλά κάντε κλικ στο κουμπί Νέο και στη συνέχεια επιλέξτε Φόρμες Google.

Δημιουργία νέας φόρμας στο Google

Αυτό θα σας οδηγήσει στον εκδότη, όπου μπορείτε να δώσετε ένα όνομα στη φόρμα σας, το κουίζ ή τηνν έρευνα . Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις ερωτήσεις σας. Θα έχετε πολλούς τύπους ερωτήσεων για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών επιλογών, του κειμένου, των πλαισίων ελέγχου και των κλιμάκων, τα οποία είναι ιδανικά για δημοσκοπήσεις και αξιολογήσεις.

Δημιουργία ερωτήσεων στα Έντυπα Google

Προσπαθείστε να εξοικειωθείτε με τις επιλογές που βρίσκονται πάνω από τη φόρμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε ή να προσαρμόσετε το θέμα ή να επιστρέψετε στην επεξεργασία των ερωτήσεων. Μπορείτε επίσης να κάνετε προεπισκόπηση της φόρμας, η οποία είναι χρήσιμη αν θέλετε να δοκιμάσετε μόνοι σας.

Επιλογές φόρμας

Όταν τελειώσετε, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή. Μπορείτε να τη στείλετε σε ανθρώπους μεμονωμένα ή να το μοιραστείτε με πιο δημόσιο τρόπο (για παράδειγμα μέσω των κοινωνικών μέσων).

Αποστολή Φόρμας Google

Όταν ξεκινάτε να λαμβάνετε απαντήσεις, μπορείτε να τις προβάλετε επιστρέφοντας στη φόρμα σας και κάνοντας κλικ στην επιλογή Απαντήσεις. Θα έχετε δύο βασικές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε: να δείτε μια σύνοψη όλων των απαντήσεων ή να δείτε μια λίστα με κάθε ξεχωριστή απάντηση.

Προβολή απαντήσεων στα Έντυπα Google

Μπορείτε επίσης να δείτε τις απαντήσεις σε ένα υπολογιστικό φύλλο (αυτό συνιστάται επειδή διευκολύνει την επισκόπηση και οργάνωση) ή να τις κρατήσετε στις Φόρμες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαφορά εδώ .

Οι Φόρμες Google αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή όποτε χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα κουίζ, ένα ερωτηματολόγιο ή οποιοδήποτε άλλο τύπο φόρμας. Είναι αρκετά εύκολο για αρχάριους αλλά έχει και τόσα πρόσθετα χαρακτηριστικά αν ενδιαφέρεστε να κάνετε περισσότερα (μπορείτε ακόμη να προσθέσετε εικόνες, βίντεο και διαχωριστικά σελίδων ). Καλα να περνατε!

/en/tr_el-google-tips/-google-flights/content/