Έγγραφα Google: Ξεκινώντας με το Έγγραφό σας (Getting Started)

Lesson 8: Ξεκινώντας με το Έγγραφό σας (Getting Started)

/en/tr_el-google-docs/-converting-and-printing-docs/content/

Εισαγωγή

Όταν εργάζεστε με μια εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου όπως τα Έγγραφα Google, είναι σημαντικό να είστε άνετοι με τη διεπαφή εγγράφων και να ξέρετε πώς εκτελείτε βασικές εργασίες. Σε αυτό το μάθημα, θα γνωρίσετε τη διεπαφή και θα μάθετε πώς να διαμορφώσετε τη σελίδα του εγγράφου.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε πώς να περιηγείστε στη διεπαφή των Εγγράφων Google και να στήσετε το πρώτο σας έγγραφο.


Η διεπαφή των Εγγράφων Google

Η διεπαφή των Εγγράφων Google περιλαμβάνει τη γραμμή εργαλείων στην κορυφή της οθόνης, καθώς και το ίδιο το έγγραφο. Σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε και να τροποποιείτε κείμενο, εκτός από την κοινή χρήση ενός εγγράφου με άλλους.

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεπαφή Έγγραφα Google.

  Πλοηγηθείτε στην Αρχική σελίδα των Εγγράφων Google: Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα των Εγγράφων Google.
  Τίτλος εγγράφου: Τα Έγγραφα Google εμφανίζουν τον τίτλο του εγγράφου σας εδώ και στην αρχική σελίδα των Εγγράφων Google. Από προεπιλογή, τα νέα έγγραφα ονομάζονται Έγγραφο χωρίς τίτλο. Κάντε κλικ στον τίτλο για να αλλάξετε το όνομα του εγγράφου.
  Γραμμή εργαλείων μενού: στη γραμμή εργαλείων μενού μπορείτε να βρείτε διάφορα μενού για να εργαστείτε με την παρουσίασή σας. Κάντε κλικ σε ένα μενού για να δείτε τις διαθέσιμες εντολές και επιλογές.
  Ειδοποίηση αποθήκευσης αλλαγών: Τα Έγγραφα Google αποθηκεύουν αυτόματα τις αλλαγές σας καθώς εργάζεστε. Η ειδοποίηση για την αποθήκευση αλλαγών σάς ενημερώνει ότι το έγγραφό σας έχει αποθηκευτεί.
  Επιλογές συνεργασίας: Οι επιλογές συνεργασίας σας επιτρέπουν να μοιράζεστε το έγγραφό σας με άλλους και να κάνετε σχόλια κατά την εργασία σας.
  Γραμμή εργαλείων συντομεύσεων: Αυτή η γραμμή εργαλείων παρέχει βολικές συντομεύσεις για τη μορφοποίηση του κειμένου του εγγράφου.
  Χάρακας: Ο χάρακας είναι χρήσιμος για τον καθορισμό περιθωρίων, εσοχών και διακοπών καρτελών.

Επιλογές διαμόρφωσης σελίδας

Όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά ένα έγγραφο της Google, ίσως θέλετε να αλλάξετε τις επιλογές διαμόρφωσης σελίδας, όπως τον προσανατολισμό της σελίδας, τα περιθώρια ή το μέγεθος χαρτιού, ανάλογα με τον τύπο του εγγράφου που δημιουργείτε. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές κάνοντας κλικ στην επιλογή Διαμόρφωση σελίδας στο μενού Αρχείο.

Επιλογή της ρύθμισης σελίδας

Στο παράθυρο διαλόγου "Διαμόρφωση σελίδας", μπορείτε να προσαρμόσετε διάφορες επιλογές:

 • Ο προσανατολισμός της σελίδας είναι αν η σελίδα σας είναι προσανατολισμένη σε μορφή κατακόρυφη ή οριζόντια. Οριζόντιος προσανατολισμός είναι όταν η σελίδα είναι προσανατολισμένη οριζόντια, ενώ Κατακόρυφος είναι όταν είναι προσανατολισμένη κάθετα.

  Επιλογή του Προσανατολισμού σελίδας

 • Τα περιθώρια σελίδας είναι τα κενά μεταξύ του σώματος του εγγράφου και της άκρης της σελίδας.
  Ορισμός περιθωρίων σελίδας
 • Το μέγεθος χαρτιού σάς επιτρέπει να αλλάζετε τις διαστάσεις της σελίδας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν εκτυπώνετε το έγγραφο σε ένα ιδιαίτερο μέγεθος χαρτιού.
  Επιλογή μεγέθους χαρτιού
 • Το χρώμα σελίδας είναι το χρώμα φόντου του εγγράφου. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο ως διακοσμητική επιλογή εάν σκοπεύετε να δημοσιεύσετε το έγγραφό σας στον Ιστό.

  Επιλογή χρώματος σελίδας

Πρόκληση!

 1. Ανοίξτε τα Έγγραφα Google και δημιουργήστε ένα νέο κενό αρχείο.
 2. Αλλάξτε τον τίτλο του εγγράφου από το έγγραφο χωρίς τίτλο σε έγγραφο πρακτικής.
 3. Αλλάξτε τον προσανατολισμό της σελίδας σε Οριζόντιο.
 4. Αλλάξτε όλα τα μεγέθη περιθωρίου σε 0,5 "(1,25 cm).
 5. Αλλάξτε το χρώμα της σελίδας σε γαλάζιο.
 6. Όταν τελειώσετε, τα εισερχόμενά σας θα πρέπει να φαίνονται κάπως έτσι:
  Ξεκινώντας το Παράδειγμα Πρόκληση

/en/tr_el-google-docs/-text-basics/content/