Computer Basiskennis: Een veilige werkomgeving creëren

Lesson 18: Een veilige werkomgeving creëren

/en/tr_nl-computer-basics/uw-computer-beschermen/content/

Een veilige werkruimte creëren

Naast het gezond houden van uw computer, is het belangrijk om na te denken over uw eigen gezondheid. Het gebruik van een computer brengt veel repetitieve bewegingen met zich mee, zoals typen en het gebruik van de muis. Na verloop van tijd kunnen deze bewegingen een negatief effect op je lichaam hebben, vooral je polsen, nek en rug. Lang naar een monitor staren kan ook vermoeidheid van de ogen veroorzaken. Om deze risico's te minimaliseren, moet u even de tijd nemen om ervoor te zorgen dat uw werkruimte op een comfortabele en gezonde manier wordt ingericht.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over het regelen van uw werkruimte om spanning en letsel te voorkomen.

Vermijd spanning en letsel

Computerergonomie is de wetenschap van het ontwerp van apparatuur en hoe het gebruik en de plaatsing van specifieke apparatuur het ongemak van een gebruiker kan verminderen en de productiviteit kan verhogen. Sommige apparatuur is ontworpen met speciale aandacht voor ergonomie, zoals ergonomische toetsenborden en ergonomische stoelen.

Hier zijn een paar tips om letsel in uw werkomgeving te voorkomen.

  • Pas uw stoel aan: zorg ervoor dat uw stoel is afgesteld om u in een natuurlijke, comfortabele positie te laten zitten. Veel bureaustoelen zijn speciaal ontworpen om de onderrug te ondersteunen en een goede houding te bevorderen.
  • Houd het toetsenbord op een comfortabele hoogte: probeer het toetsenbord zo te plaatsen dat u uw polsen recht en ontspannen kunt houden om overspanning van uw polsen te voorkomen. Veel bureaus hebben een toetsenbordlade die het toetsenbord op een betere hoogte kan houden. U kunt ook een ergonomisch toetsenbord kopen dat is ontworpen om overspanning van uw polsen te minimaliseren.
  • een ergonomisch toetsenbord
  • Houd de muis dicht bij het toetsenbord: plaats de muis zo mogelijk naast het toetsenbord. Als de muis te ver weg is, kan het ongemakkelijk of lastig zijn om ernaar te reiken.
  • Plaats de monitor op een comfortabele afstand: de ideale positie voor een monitor is tussen 50cm tot 1.0m van uw ogen verwijderd. Het moet ook op ooghoogte of iets lager zijn.
  • Vermijd rommel: het computergedeelte kan snel vol raken met papier, computeraccessoires en andere items. Door dit gebied zo overzichtelijk mogelijk te houden, kunt u uw productiviteit verbeteren en spanning en letsel voorkomen.
  • Neem regelmatig een pauze: het is belangrijk om pauzes te nemen terwijl u aan het werk bent op uw computer. Om vermoeidheid van de ogen te voorkomen, moet u af en toe van de monitor af kijken. Je kunt ook opstaan ​​en rondlopen om te voorkomen dat je lange tijd in dezelfde houding blijft zitten. Programma's zoals Workrave kan u er automatisch aan herinneren pauzes te nemen.

Ga voor meer informatie over het instellen van een computerwerkplek naar de eTool Computer Workstations van de Occupational Safety & Health Administration (OSHA).

/en/tr_nl-computer-basics/basistechnieken-voor-probleemoplossing/content/