Computer basisvaardigheden: Hoe een apparaat uit en opnieuw aan te zetten

Lesson 12: Hoe een apparaat uit en opnieuw aan te zetten

/en/tr_nl-basic-computer-skills/hoe-een-nieuwe-printer-aan-te-sluiten/content/

Hoe een apparaat uit en in te schakelen

Als u thuis een computer heeft, hebt u waarschijnlijk ten minste één ander apparaat dat hiermee werkt. Dit kan een modem, een draadloze router of een printer zijn. Deze apparaten kunnen van tijd tot tijd stoppen met werken en het is niet altijd meteen duidelijk waarom.

Voordat je aanneemt dat er iets kapot is, moet je proberen een power cycle uit te voeren. Hiertoe wilt u het apparaat uitschakelen en vervolgens weer inschakelen. Dit zal het apparaat dwingen om te resetten, wat een hoop basisproblemen kan oplossen.

Hier zijn de stappen om ongeveer elk apparaat uit te schakelen:

  1. Schakel het apparaat uit en / of ontkoppel het.
    ontkoppel het apparaat
  2. Wacht minimaal 30 seconden.
    klok afteltimer
  3. Sluit het apparaat aan en / of schakel het weer in. Dat is alles wat u hoeft te doen om uw apparaat van stroom te voorzien. Het zou correct moeten werken. Houd er rekening mee dat als u een internetapparaat opnieuw instelt, zoals een modem, het een minuutje kan duren om opnieuw verbinding te maken.
    het apparaat weer inschakelen

Nog iets anders om op te merken: als u apparaten hebt die samenwerken, zoals een modem en een draadloze router, en die opnieuw instelt, moet u ze tegelijkertijd uit en weer inschakelen.

Het uitvoeren van een power cycle lost geen ernstige problemen op. Als u echter een apparaat heeft dat niet goed werkt, is het goed het eerst te proberen. Als power cycling niet helpt, zul je wat verder moeten zoeken om de problemen op te lossen. Bekijk onze les over basistechnieken voor probleemoplossing om te leren hoe.

/en/tr_nl-basic-computer-skills/voorkomen-dat-toepassingen-beginnen-te-draaien-tijdens-het-opstarten/content/