Μικρές συμβουλές Google: Μετάφραση με τη Google

Lesson 7: Μετάφραση με τη Google

/en/tr_el-google-tips/-google-image/content/

Μετάφραση με τη Google

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για να μεταφράσετε κείμενο από μια γλώσσα σε μια άλλη; Είναι εύκολο στη χρήση και η πρόσβαση δεν είναι πολύ διαφορετική από την κανονική αναζήτηση Google. Είτε βρίσκεστε σε μια ξένη χώρα και χρειάζεστε βοήθεια για να μεταφράσετε κάτι είτε διαβάζετε ένα βιβλίο με κάποια ξένη γλώσσα σε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Google για να σας βοηθήσει να μεταφράσετε σχεδόν οτιδήποτε.

Χρησιμοποιώντας τον μεταφραστή

  1. Μεταβείτε στη διεύθυνση google.com , πληκτρολογήστε μετάφραση στη γραμμή αναζήτησης Google και μετά κάντε κλικ στην Αναζήτηση Google.
  2. Στο πλαίσιο στα αριστερά με την ένδειξη Enter text, πληκτρολογήστε τη λέξη, τη φράση ή την πρόταση που θέλετε να μεταφράσετε. Η Google θα εντοπίσει αυτόματα τη γλώσσα και θα εμφανίσει τη μετάφραση στο πλαίσιο στα δεξιά.
  3. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη γλώσσα που μεταφράζει η Google προς ή από κάνοντας κλικ στη γλώσσα που βρίσκεται στην πάνω αριστερή πλευρά του κάθε πλαισίου και επιλέγοντας μια διαφορετική γλώσσα από το αναπτυσσόμενο μενού. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μεταφράσετε κάτι από τα αγγλικά στα γαλλικά, θα πληκτρολογείτε την αγγλική φράση στο πλαίσιο στα αριστερά και, στη συνέχεια, αλλάξτε τη γλώσσα στα δεξιά στα γαλλικά.

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ήχου

Ίσως θελήσετε να ξέρετε πώς να προφέρετε σωστά το περιεχόμενο που μεταφράζετε σε άλλη γλώσσα. Η Google διαθέτει μια εύκολη στη χρήση λειτουργία αναπαραγωγής ήχου που θα προφέρει ό, τι πληκτρολογείτε. Απλά κάντε κλικ στο πλήκτρο με τη μορφή ηχείου, στην κάτω αριστερά γωνία του πλαισίου γλώσσας.

Ωστόσο, αυτό το κουμπί θα προφέρει το κείμενο μόνο στο πλαίσιο μετάφρασης. Εάν θέλετε να ακούσετε πώς να προφέρετε το κείμενο που πληκτρολογήσατε αρχικά, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στο κουμπί "Εναλλαγή γλωσσών" στην επάνω δεξιά γωνία του πρώτου πλαισίου. Αυτό θα αλλάξει τιε θέσεις των δύο κειμένων και θα σας επιτρέψει να ακούσετε πώς να προφέρετε το κείμενο που έχετε για μετάφραση.

Μετάφραση ιστοσελίδων

Εάν συναντήσετε έναν ιστότοπο που είναι εξ ολοκλήρου σε άλλη γλώσσα, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μεταφράσετε κάθε πρόταση ή λέξη χρησιμοποιώντας τον μεταφραστή. Ευτυχώς, η πλήρης δυνατότητα Google Translate περιλαμβάνει τη δυνατότητα μετάφρασης ολόκληρων ιστότοπων.

  1. Μεταβείτε στη διεύθυνση translate.google.com .
  2. Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε τη διεύθυνση URL του ιστοτόπου στο πλαίσιο στα αριστερά. Ένας σύνδεσμος θα εμφανιστεί στο πλαίσιο στα δεξιά.
  3. Όταν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο, θα μπορείτε να προβάλετε και να πλοηγηθείτε σε μια μεταφρασμένη έκδοση του ιστότοπου.

/en/tr_el-google-tips/-google-books/content/