Υπολογιστικά Φύλλα Google: Κατανοώντας τα νέα Υπολογιστικά Φύλλα Google (New Google Sheets)

Lesson 15: Κατανοώντας τα νέα Υπολογιστικά Φύλλα Google (New Google Sheets)

/en/tr_el-google-sheets/-cell-references/content/

Κατανόηση των νέων φύλλων Google

Τα Υπολογιστικά Φύλλα Google αποτελούν ανανέωση και αλλαγή επωνυμίας αυτού που κάποτε ονομάζονταν Google Spreadsheets, η εφαρμογή ηλεκτρονικού υπολογιστικού φύλλου του Google Drive. Περιλαμβάνει πολλές νέες λειτουργίες που θα διευκολύνουν τη δημιουργία υπολογιστικών φύλλων και την κοινή χρήση και επεξεργασία τους στο Google Drive. Θα θέλαμε να σας προσφέρουμε μια σύντομη επισκόπηση των Υπολογιστικών φύλλων Google, καθώς και να απαντήσουμε σε ορισμένες από τις ερωτήσεις που ίσως έχετε σχετικά με αυτό.

Τι νέο υπάρχει στα Υπολογιστικά Φύλλα Google;

Τα Υπολογιστικά Φύλλα Google είναι παρόμοια με τα παλιά Φύλλα Google. Ωστόσο, έχουν κάποια συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά. Εδώ είναι μερικά από τα πιο χρήσιμα και σημαντικά:

  • Εργασία εκτός σύνδεσης. Τα Υπολογιστικά Φύλλα Google σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε την πρόσβαση εκτός σύνδεσης στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε υπολογιστικά φύλλα από το Chrome ακόμη και όταν δεν έχετε σύνδεση στο Internet. Τα Υπολογιστικά Φύλλα Google θα συγχρονίζονται και θα ενημερώνονται αυτόματα όταν επανασυνδεθείτε στο Internet.
  • Προβολές φίλτρου. Στα Υπολογιστικά Φύλλα Google, μπορείτε να εφαρμόσετε μια προβολή φίλτρου που θα φιλτράρει ένα κοινό υπολογιστικό φύλλο για σας χωρίς να διαταράσσει άλλους χρήστες που ενδέχεται να εργάζονται σε αυτό. Μπορείτε επίσης να ονομάσετε και να αποθηκεύσετε πολλές προβολές φίλτρων, ώστε να μην χρειάζεται να τις δημιουργείτε ξανά κάθε φορά που θέλετε να φιλτράρετε τα δεδομένα σας.
  • Βοήθεια για συναρτήσεις. Όταν ξεκινάτε να πληκτρολογείτε έναν τύπο στα φύλλα του Google, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο διαλόγου όπως αυτό που ακολουθεί, το οποίο θα προτείνει και θα ορίζει συναρτήσεις και τα ορίσματά τους. Θα δείτε επίσης έναν σύνδεσμο που θα ακολουθήσετε εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια συνάρτηση.
    λειτουργία βοήθειας
  • Προσαρμοσμένη Μορφοποίηση αριθμού. Στα Υπολογιστικά Φύλλα Google, εάν δεν σας αρέσουν οι διαθέσιμες επιλογές αριθμού, νομίσματος ή ημερομηνίας, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας. Η νέα σας μορφή θα αποθηκευτεί ακόμη και στο αναπτυσσόμενο μενού μορφοποίησης αριθμών, ώστε να μπορείτε εύκολα να την ξαναχρησιμοποιήσετε.
  • Προσαρμοσμένοι κανόνες για τη μορφοποίηση υπό όρους. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσατε μορφοποίηση υπό όρους στο Excel ή στο Google Spreadsheets για να αλλάξετε τη μορφή των κελιών βάσει των δεδομένων που περιέχουν. Τα Υπολογιστικά Φύλλα Google σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε κανόνες για τη μορφοποίηση υπό όρους βάσει προσαρμοσμένων τύπων και αυτοί οι τύποι μπορούν να καλούν δεδομένα εκτός του κελιού που διαμορφώνετε.
  • Τα πρόσθετα των Υπολογιστικών Φύλλων Google. Μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι με το κατάστημα πρόσθετων στο Google Drive, αλλά τώρα τα Υπολογιστικά Φύλλα Google διαθέτει δικό του κατάστημα πρόσθετων. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό κάνοντας κλικ στο μενού Add-on σε οποιοδήποτε φύλλο Google και επιλέγοντας Λήψη πρόσθετων.

Πώς μπορώ να μεταβώ στα Υπολογιστικά Φύλλα Google;

Όλα τα νέα και τα υπάρχοντα υπολογιστικά σας φύλλα θα είναι αυτόματα στη νέα μορφή Υπολογιστικών Φύλλων Google, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Πώς μπορώ να πω αν το υπολογιστικό φύλλο μου είναι στη νέα μορφή ή στην παλιά;

Η νέα μορφή μοιάζει με την παλιά. Ο ευκολότερος τρόπος να προσδιορίσετε ποιο είναι το υπολογιστικό φύλλο σας είναι να ελέγξετε τα κουμπιά Μείωση δεκαδικών και Αύξηση των δεκαδικών θέσεων πάνω από το υπολογιστικό φύλλο. Αν τα δείτε, θα γνωρίζετε ότι το υπολογιστικό φύλλο σας είναι στη νέα μορφή. Διαφορετικά, είναι στην παλιά.

μείωση και αύξηση κουμπιών δεκαδικών θέσεων

Μπορώ ακόμα να δημιουργήσω υπολογιστικά φύλλα στην παλιά μορφή;

Όχι. Η Google μετανάστευσε στη νέα μορφή το 2014 και μεταμόρφωσε όλα τα νέα και υπάρχοντα υπολογιστικά φύλλα στη νέα μορφή.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα Υπολογιστικά Φύλλα Google στην κινητή συσκευή μου;

Ναί. Στην πραγματικότητα, τα Υπολογιστικά Φύλλα Google διαθέτουν τη δική τους εφαρμογή για κινητά, η οποία μπορεί να μεταφορτωθεί από το Google Play (για το Android) ή το App Store (για συσκευές iOS). Μπορείτε επίσης να συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στα Υπολογιστικά Φύλλα Google μέσω της εφαρμογής Google Drive ή του προγράμματος περιήγησης της συσκευής σας.

/en/tr_el-google-sheets/-number-formats/content/