Υπολογιστικά Φύλλα Google: Μεταφόρτωση αρχείων στο Google Drive (Uploading Files)

Lesson 4: Μεταφόρτωση αρχείων στο Google Drive (Uploading Files)

/en/tr_el-google-sheets/-google-creating-google-docs/content/

Μεταφόρτωση και συγχρονισμός αρχείων

Το Google Drive διευκολύνει την αποθήκευση και πρόσβαση στα αρχεία σας online στο νέφος, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο Internet. Εάν μεταφορτώνετε αρχεία από σχετικά προγράμματα όπως το Microsoft Word ή το Excel, μπορείτε ακόμη να τα επεξεργαστείτε στο Google Drive. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε πώς μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο Google Drive.

Μεταφόρτωση αρχείων στο Google Drive

Το Google Drive σάς προσφέρει 15 gigabytes (15 GB) δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για να ανεβάσετε αρχεία από τον υπολογιστή σας και να τα αποθηκεύσετε στο νέφος. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι αρχείων που μπορείτε να αποθηκεύσετε στο Google Drive:

 • Αρχεία που μπορείτε να επεξεργαστείτε, όπως αρχεία του Microsoft Office, αρχεία PDF και άλλα αρχεία κειμένου
 • Αρχεία που δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε, όπως αρχεία μουσικής, βίντεο, συμπιεσμένα αρχεία (αρχεία .zip) και τα περισσότερα άλλα αρχεία

Μόλις ανεβάσετε ένα αρχείο, ανεξάρτητα από τον τύπο του, θα μπορείτε να το διαχειριστείτε, να το οργανώσετε, να το μοιραστείτε και να έχετε πρόσβαση σε αυτό από οπουδήποτε. Και επειδή τα αρχεία στο Google Drive συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές σας, θα βλέπετε πάντοτε την πιο πρόσφατη έκδοση ενός αρχείου.

Μπορείτε επίσης να κάνετε προεπισκόπηση πολλών διαφορετικών τύπων αρχείων, ακόμα και αν δεν έχετε το λογισμικό που απαιτείται για το συγκεκριμένο αρχείο στον υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Drive για την προεπισκόπηση ενός αρχείου Photoshop, ακόμα και αν το Photoshop δεν είναι εγκατεστημένο στον τρέχοντα υπολογιστή σας.

Μετατροπή αρχείων σε μορφές του Google Drive

Εάν μεταφορτώνετε αρχεία που σκοπεύετε να επεξεργαστείτε online, θα πρέπει να τα μετατρέψετε σε μια μορφή του Google Drive. Η μετατροπή σάς επιτρέπει να επεξεργαστείτε ένα αρχείο και να συνεργαστείτε με άλλους εύκολα. Μόνο ορισμένοι τύποι αρχείων, όπως αρχεία του Microsoft Office και έγγραφα PDF, μπορούν να μετατραπούν σε μορφές του Google Drive.

Δυστυχώς, αυτή η μετατροπή δεν είναι πάντα τέλεια. Ανάλογα με το επίπεδο μορφοποίησης που έχει χρησιμοποιηθεί στο πρωτότυπο έγγραφο, το έγγραφο που θα μετατραπεί μπορεί να δείχνει αρκετά διαφορετικό, όπως φαίνεται στο παρακάτω παράδειγμα.

Οι αλλαγές μετατροπής δεν είναι πάντα απλά διακοσμητικές. Ίσως συμβεί ακόμη και να χάσετε πληροφορίες από το πρωτότυπο αρχείο. Θα πρέπει πάντα να ελέγχετε ένα αρχείο που έχει μετατραπεί πριν το μοιραστείτε με άλλους. Θυμηθείτε, έχετε πάντα την επιλογή να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας στην αρχική τους μορφή, αν προτιμάτε να μην τα επεξεργαστείτε online.

Μεταφόρτωση αρχείων και φακέλων

Είναι εύκολο να ανεβάσετε αρχεία από τον υπολογιστή σας στο Google Drive. Αν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome , μπορείτε ακόμη και να ανεβάσετε ολόκληρους φακέλους.

Για να ανεβάσετε ένα αρχείο:

 1. Από το Google Drive, εντοπίστε και επιλέξτε το κουμπί Νέο και στη συνέχεια επιλέξτε Μεταφόρτωση αρχείου.
  Μεταφόρτωση αρχείου.
 2. Εντοπίστε και επιλέξτε το ή τα αρχεία που θέλετε να μεταφορτώσετε και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.
  Εντοπισμός αρχείου.
 3. Το αρχείο ή τα αρχεία θα μεταφορτωθούν στο Google Drive σας.
  Αρχείο στο Drive.

Ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης και το λειτουργικό σας σύστημα, ενδέχεται να μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία κάνοντας κλικ και σύροντας ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας στο Google Drive.

Σύρετε και αφήστε το αρχείο στο Drive.

Για να ανεβάσετε ένα φάκελο:

Σημείωση: Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο εάν έχετε πρόσβαση στο Google Drive μέσω του Google Chrome.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Νέο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Μεταφόρτωση φακέλου.
  Μεταφορτώστε το φάκελο στο Drive.
 2. Εντοπίστε και επιλέξτε το φάκελο που θέλετε να μεταφορτώσετε και κάντε κλικ στο Μεταφορτωση.
  Περιήγηση σε φάκελο.
 3. Ο φάκελος και τα αρχεία του θα μεταφορτωθούν στο Google Drive σας.
  Φάκελος στο Drive.

Μετατροπή αρχείων στη μορφή των Εγγράφων Google

Όταν ανεβάσετε ορισμένους τύπους αρχείων, όπως αρχεία του Microsoft Office ή έγγραφα PDF, θα μπορείτε να κάνετε μόνο Προβολή σε αυτά. Αν θέλετε να επεξεργαστείτε αυτούς τους τύπους αρχείων στο Google Drive, θα πρέπει να τις μετατρέψετε σε μορφή Εγγράφων Google.

Για να μετατρέψετε ένα αρχείο:

 1. Εντοπίστε και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που θέλετε να επεξεργαστείτε.
  Επιλογή ενός αρχείου για μετατροπή.
 2. Εμφανίζεται μια προεπισκόπηση του αρχείου. Επιλέξτε Άνοιγμα στο επάνω μέρος της οθόνης.
  Προεπισκόπηση του αρχείου που μετατράπηκε.
 3. Το αρχείο θα μετατραπεί σε Έγγραφο Google και θα εμφανιστεί σε μια νέα καρτέλα.
  Το αρχείο που μετατράπηκε ανοίγει στα Έγγραφα Google.
 4. Εάν επιστρέψετε στο Google Drive σας, θα δείτε ότι πλέον υπάρχουν δύο αντίγραφα αυτού του αρχείου: το πρωτότυπο αρχείο και η νέα έκδοση στη μορφή των Εγγράφων Google.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το Google Drive να μετατρέπει αυτόματα τα αρχεία σας όταν τα μεταφορτώνετε. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι, επιλέξτε Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο Μετατροπή μεταφορτώσεων.

Πρόκληση!

 1. Ανοίξτε το Google Drive και ανεβάστε ένα αρχείο του Microsoft Office. Εάν δεν έχετε αρχείο του Office στον υπολογιστή σας, μπορείτε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο του παραδείγματός μας.
 2. Μετατρέψτε το αρχείο σας σε Έγγραφο Google.
 3. Εάν χρησιμοποιήσατε το αρχείο παράδειγμα, η οθόνη σας θα πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι:
  μεταφορτώστε και μετατρέψτε την πρακτική

/en/tr_el-google-sheets/-managing-and-organizing-files/content/