Υπολογιστικά Φύλλα Google: Τα πάντα σχετικά με το Google Drive (All About Google Drive)

Lesson 1: Τα πάντα σχετικά με το Google Drive (All About Google Drive)

Τι είναι το Google Drive;

Το Google Drive είναι μια δωρεάν υπηρεσία από την Google, η οποία σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αρχεία online και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε με τη χρήση του cloud (ή νέφους). Το Google Drive σας δίνει επίσης πρόσβαση σε δωρεάν εφαρμογές web για τη δημιουργία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων και άλλων. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο από την Google για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Google Drive.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Google Drive;

Το Google Drive είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud που είναι διαθέσιμες σήμερα και προσφέρει 15 gigabytes (15 GB) δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάποια υπηρεσία αποθήκευσης που βασίζεται στο νέφος, όπως το Google Drive, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τα πλεονεκτήματα του να διατηρείτε τα αρχεία σας online. Επειδή τα αρχεία μπορείτε να τα προσπελάσετε από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο Internet, το Drive εξαλείφει την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων email ή αποθήκευσης ενός αρχείου σε ένα οδηγό USB. Και επειδή το Drive σάς επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία, η συνεργασία με άλλους γίνεται πολύ πιο εύκολη.

Δημιουργία αρχείων στο Google Drive

Το Google Drive δεν αποθηκεύει απλά τα αρχεία σας: σας επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε, να μοιράζεστε και να διαχειρίζεστε έγγραφα με τις δικές του εφαρμογές παραγωγικότητας. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ μια σουίτα όπως το Microsoft Office, κάποια πράγματα σχετικά με τις εφαρμογές του Google Drive ίσως να σας φανούν οικεία. Για παράδειγμα, οι τύποι αρχείων με τα οποία μπορείτε να εργαστείτε είναι παρόμοια με τα αρχεία που μπορούν να δημιουργηθούν με διάφορα προγράμματα του Microsoft Office.

Παρακάτω είναι οι τύποι αρχείων που μπορείτε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε στο Google Drive:

  • Έγγραφα: Για τη σύνταξη επιστολών, φυλλαδίων, δοκιμίων και άλλων αρχείων κειμένου (παρόμοια με τα έγγραφα του Microsoft Word)
  • Υπολογιστικά φύλλα: Για την αποθήκευση και την οργάνωση πληροφοριών (παρόμοια με τα βιβλία εργασίας του Microsoft Excel)
  • Παρουσιάσεις: Για τη δημιουργία μιας επίδειξης με διαφάνειες (slideshow) (παρόμοια με τις παρουσιάσεις του Microsoft PowerPoint)
  • Φόρμες: Για συλλογή και οργάνωση δεδομένων
  • Σχέδια: Για τη δημιουργία απλών διανυσματικών γραφικών ή διαγραμμάτων

Πρόκληση!

Απάντησε τις παρακάτω ερωτήσεις. Μπορείτε να γράψετε τις απαντήσεις σας ή απλώς να τις σκεφτείτε.

  1. Τι είδους αρχεία χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση; Σε εβδομαδιαία βάση;
  2. Πού είστε εσείς όταν έχετε πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία; Με ποιες συσκευές έχετε πρόσβαση σε αυτά;
  3. Μπορείτε να σκεφτείτε κάποια αρχεία που θα θέλατε να συγχρονίζετε σε πολλές συσκευές;
  4. Από αυτά τα αρχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Drive για να τα αποθηκεύσετε;
  5. Σκεφτείτε κάποιες περιπτώσεις που πιθανά θα χρειαζόταν να συνεργαστείτε σε ένα αρχείο με άλλους.

/en/tr_el-google-sheets/-google-drive-getting-started/content/