Έγγραφα Google: Διαχείριση των αρχείων σας (Managing and Organizing Files)

Lesson 5: Διαχείριση των αρχείων σας (Managing and Organizing Files)

/en/tr_el-google-docs/-google-drive-uploading-files/content/

Διαχείριση των αρχείων σας

Αφού θα έχετε χρησιμοποιήσει το Google Drive για λίγο, μπορεί να βρείτε δύσκολο το πώς να παρακολουθείτε όλα τα αρχεία σας. Ευτυχώς, το Drive προσφέρει πολλές λειτουργίες για να σας βοηθήσει να τα διαχειρίζεστε και να τα οργανώνετε. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα.

Αναζήτηση αρχείων

Η αναζήτηση σας επιτρέπει να αναζητείτε συγκεκριμένα αρχεία χρησιμοποιώντας λέξεις που περιέχονται μέσα στο αρχείο ή στο όνομα αρχείου. Για να το κάνετε αυτό, εντοπίστε τη γραμμή αναζήτησης και στη συνέχεια πληκτρολογήστε τη λέξη ή το όνομα του αρχείου που αναζητάτε. Καθώς πληκτρολογείτε, θα εμφανίζεται μια λίστα προτεινόμενων αναζητήσεων και αρχείων. Απλά κάντε κλικ σε ένα αρχείο για να το ανοίξετε απευθείας από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλήκτρο Enter για να δείτε μια πλήρη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ταξινόμηση αρχείων

Από προεπιλογή, τα αρχεία σας έχουν ήδη ταξινομηθεί από το νεότερο ως το παλαιότερο. Ωστόσο, μπορείτε να εφαρμόσετε άλλα είδη ταξινόμησης για να βάλετε τα αρχεία σας σε διαφορετική σειρά. Για να ταξινομήσετε με βάση το όνομα, κάντε κλικ στο κουμπί Όνομα ακριβώς πάνω από τη λίστα των αρχείων. Για ταξινόμηση κατά ημερομηνία, κάντε κλικ στο κουμπί Τελευταία τροποποίηση και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή ταξινόμησης.

Για να εφαρμόσετε ένα φίλτρο:

Τα φίλτρα σάς επιτρέπουν να αποκρύπτετε ασήμαντα αρχεία και να εστιάζετε μόνο σε αυτά που σας ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, εάν αναζητούσατε μια παρουσίαση, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο για να περιορίσετε τα ορατά αρχεία, ώστε να βλέπετε μόνο τις παρουσιάσεις.

 1. Εντοπίστε και επιλέξτε το βέλος επιλογών αναζήτησης στη γραμμή αναζήτησης.
  Επιλογές αναζήτησης στο Google Drive.
 2. Επιλέξτε το φίλτρο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στο παράδειγμά μας, θα ορίσουμε ένα φίλτρο για τον τύπο αρχείου.
  Επιλογή φίλτρου.
 3. Επιλέξτε το επιθυμητό φίλτρο. Στο παράδειγμά μας, θα επιλέξετε έγγραφα κειμένου.
  Επιλογή του επιθυμητού φίλτρου αναζήτησης.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση ή πατήστε Enter για να εφαρμόσετε το φίλτρο.
  Έγγραφα τύπου αναζήτησης.
 5. Θα εμφανιστούν μόνο τα αρχεία που ταιριάζουν στο φίλτρο.
  Αποτελέσματα αναζήτησης εγγράφων.

Για να διαγράψετε ένα φίλτρο, επιλέξτε το κείμενο στη γραμμή αναζήτησης και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Backspace ή Delete.

Οργάνωση των αρχείων σας

Αφού αρχίσετε να προσθέτετε αρχεία στο Google Drive, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακέλους για να τα οργανώσετε και να τα ομαδοποιήσετε. Οι φάκελοι στο Google Drive λειτουργούν ακριβώς όπως οι φάκελοι στον υπολογιστή σας.

Για να δημιουργήσετε ένα φάκελο:

 1. Από το Google Drive, κάντε κλικ στο κουμπί Νέο και επιλέξτε Φάκελος από το αναπτυσσόμενο μενού.
  Δημιουργία νέου φακέλου.
 2. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου. Εισάγετε ένα όνομα για το φάκελο σας και κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία.
 3. Ο φάκελός σας θα εμφανιστεί στα αριστερά κάτω από το Drive μου. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος για να δείτε τους φακέλους σας.
  Φάκελος στο Drive.

Για να μετακινήσετε αρχεία σε φακέλους:

 1. Κάντε κλικ και σύρετε το αρχείο στον επιθυμητό φάκελο.
  Κάνοντας κλικ και σύροντας το αρχείο σε φάκελο.
 2. Το αρχείο θα εμφανιστεί στον επιλεγμένο φάκελο.
  Το αρχείο μεταφέρθηκε στο φάκελο.

Για να προσθέσετε πολλά αρχεία στον ίδιο φάκελο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl (ή Command σε ένα Mac) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ για να επιλέξετε το κάθε αρχείο που θέλετε. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ και σύρετε τα αρχεία στον επιθυμητό φάκελο.

Επιλογή πολλών αρχείων.

Για να διαγράψετε ένα αρχείο:

Η διαγραφή ενός αρχείου από το Google Drive σας είναι παρόμοια με τη διαγραφή ενός αρχείου από τον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να μετακινήσετε το αρχείο στον φάκελο Κάδος απορριμμάτων και στη συνέχεια να το διαγράψετε μόνιμα, ακριβώς όπως θα διαγράφατε ένα αρχείο από τον Κάδο απορριμμάτων ή ανακύκλωσης στον υπολογιστή σας.

 1. Επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να διαγράψετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση για να μετακινήσετε το αρχείο στο φάκελο Κάδος απορριμμάτων.
 2. Επιλέξτε τον Κάδο απορριμμάτων στο αριστερό παράθυρο πλοήγησης.
 3. Θα εμφανιστεί ο φάκελος "Κάδος". Κάντε κλικ στην επιλογή Κάδος απορριμμάτων στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Άδειασμα κάδου απορριμμάτων. Τα αρχεία θα διαγραφούν οριστικά.

Για να κάνετε προεπισκόπηση ενός αρχείου:

Η προεπισκόπηση των αρχείων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ανοίγετε τη σωστή έκδοση ενός αρχείου ή για να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στα αρχεία χωρίς να τα ανοίξετε.

 1. Επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση και κάντε κλικ στο κουμπί Προεπισκόπηση (εικονίδιο Μάτι).
 2. Εμφανίζεται μια προεπισκόπηση του αρχείου.

Το δεξί κλικ

Το δεξί κλικ σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στην πλήρη λίστα ενεργειών για οποιοδήποτε αρχείο. Οι περισσότερες από τις ενέργειες που αναφέρονται εδώ είναι διαθέσιμες και σε άλλα μέρη του Google Drive, αλλά χρησιμεύει ως μια σπουδαία συντόμευση.

Κάνετε πρακτική με ένα έργο

Είστε έτοιμοι για μια πρόσθετη πρόκληση; Ο ακόλουθος πόρος από την Google θα σας βοηθήσει να κάνετε πρακτική στην οργάνωση και το διαμοιρασμό αρχείων.

Εφαρμοσμένες ψηφιακές δεξιότητες: Οργάνωση αρχείων στο Drive : Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Google Drive για να αποθηκεύετε, να έχετε πρόσβαση και να μοιράζεστε αρχεία, όπως έγγραφα, παρουσιάσεις, φόρμες και φωτογραφίες, σε ένα κεντρικό σημείο. Το μάθημα διαρκεί 45-90 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί.

Πρόκληση!

 1. Ανοίξτε το αρχείο παράδειγμα μας . Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Google και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο> Δημιουργία αντιγράφου. Προς το παρόν, μην μετονομάζετε το αντίγραφο.
 2. Ανοίξτε το Google Drive, δημιουργήστε ένα φάκελο και ονομάστε το Έγγραφα πρακτικής.
 3. Εντοπίστε το παράδειγμα του αρχείου σας στη μονάδα δίσκου.
 4. Προσθέστε το αρχείο παράδειγμα στο φάκελο που δημιουργήσατε στο βήμα 2.
 5. Ανοίξτε το φάκελο και κάντε προεπισκόπηση στο αρχείο παράδειγμα.
 6. Κλείστε την προεπισκόπηση.
 7. Όταν τελειώσετε, η οθόνη σας θα πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι: διαχείριση αρχείων πρόκληση

/en/tr_el-google-docs/-sharing-and-collaborating/content/