Έγγραφα Google: Εισάγοντας εικόνες (Images)

Lesson 13: Εισάγοντας εικόνες (Images)

/en/tr_el-google-docs/-headers/content/

Εισαγωγή

Η προσθήκη εικόνων στο έγγραφό σας μπορεί να το κάνει οπτικά πιο ελκυστικό. Τα Έγγραφα Google χρησιμοποιούν την Αναζήτηση Google για να βρουν και να παράσχουν εικόνες για να επιλέξετε, οπότε είναι πιθανό να βρείτε αυτό που ταιριάζει με τις ανάγκες σας. Αν έχετε μια φωτογραφία δική σας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να ανεβάσετε μια εικόνα.

Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε πώς μπορείτε να ανεβάσετε, να αναζητήσετε και να εισάγετε εικόνες. Θα μάθετε επίσης πώς να επεξεργάζεστε το μέγεθος και τη θέση μιας εικόνας.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εισαγωγή εικόνων.

Για να μεταφορτώσετε μια εικόνα:

 1. Τοποθετήστε το σημείο εισαγωγής στο έγγραφο στο οποίο θέλετε να εισάγετε την εικόνα.
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή> Εικόνα> Μεταφόρτωση από υπολογιστή.
  Κάντε κλικ στο κουμπί "Μεταφόρτωση από υπολογιστή"
 3. Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Αναζήτηση εικόνων

Όταν αναζητάτε μια εικόνα για τα Έγγραφα Google, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι σχεδόν όλες οι εικόνες που βρίσκει η Google θα ανήκουν σε κάποιον άλλο. Η Google προσπαθεί να φιλτράρει τα αποτελέσματα για να εμφανίζει μόνο εικόνες Creative Commons, αλλά είναι σημαντικό να μεταβείτε στην πηγή μιας εικόνας για να ελέγξετε την άδεια πνευματικών δικαιωμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση εικόνων που βρίσκονται στο διαδίκτυο, διαβάστε το μάθημά μας σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και την εύλογη χρήση .

Για να αναζητήσετε μια εικόνα:

 1. Τοποθετήστε το σημείο εισαγωγής στο έγγραφο στο οποίο θέλετε να εισάγετε την εικόνα.
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή> Εικόνα> Αναζήτηση στον ιστό.
  κάνοντας κλικ στο κουμπί Αναζήτηση στο web
 3. Ένα παράθυρο αναζήτησης θα εμφανιστεί στη δεξιά πλευρά του παραθύρου. Πληκτρολογήστε τον επιθυμητό όρο αναζήτησης και πατήστε Enter.
  αναζητώντας μια εικόνα με τη λειτουργία αναζήτησης στο διαδίκτυο
 4. Ελέγξτε τα αποτελέσματα αναζήτησης. Επιλέξτε την επιθυμητή εικόνα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή.
 5. Η εικόνα θα εμφανιστεί στο έγγραφο.

Για να διαγράψετε μια εικόνα, επιλέξτε την και πατήστε το πλήκτρο Backspace ή Delete στο πληκτρολόγιό σας.

Άλλες επιλογές εισαγωγής εικόνων

Τα Έγγραφα Google προσφέρουν αρκετές πρόσθετες επιλογές για την εισαγωγή εικόνων. Εάν διαθέτετε τη διεύθυνση URL μιας εικόνας ή μιας συλλογής εικόνων που είναι αποθηκευμένα σε διαδικτυακά άλμπουμ ή στο Google Drive σας, μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση και να τις εισάγετε επίσης. Να θυμάστε πάντα να ελέγχετε την άδεια πνευματικής ιδιοκτησίας μιας εικόνας πριν την τοποθετήσετε στο έγγραφό σας.

 • Κατά URL: Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη αν έχετε τη διεύθυνση URL μιας συγκεκριμένης εικόνας. Όταν η διεύθυνση URL εισαχθεί σωστά στο πεδίο Επικόλληση διεύθυνσης URL της εικόνας ..., θα εμφανιστεί μια προεπισκόπηση της εικόνας. Κάντε κλικ στο Επιλογή για να εισάγετε την εικόνα στο έγγραφό σας.
  Καταχωρίστε τη διεύθυνση URL μιας εικόνας
 • Οι φωτογραφίες σας: Επιλέγοντας Φωτογραφίες, έχετε πρόσβαση στις εικόνες του προφίλ σας Google. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Photos για να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας, τα λευκώματα που έχετε δημιουργήσει εκεί θα είναι επίσης ορατά στο παράθυρο διαλόγου. Κάντε κλικ σε ένα άλμπουμ για να το ανοίξετε και να επιλέξετε μια εικόνα.
  χρησιμοποιώντας το Google Photos για να εισαγάγετε μια εικόνα
 • Google Drive: Εάν έχετε αποθηκεύσει εικόνες στο λογαριασμό σας στο Google Drive, κάνοντας κλικ στο Google Drive θα σας δοθεί πρόσβαση σε αυτές τις εικόνες. Έχετε την επιλογή να ταξινομήσετε τις εικόνες για να εμφανίσετε όλες τις εικόνες στο Google Drive σας, μόνο αυτές που μοιράζονται μαζί σας ή μόνο τις πιο πρόσφατα μεταφορτωμένες εικόνες σας.

Επεξεργασία εικόνων

Μερικές φορές, όταν εισάγετε μια εικόνα ή μια εικόνα από ένα αρχείο, ίσως διαπιστώσετε ότι θα χρειαστεί να αλλάξετε τη θέση της εικόνας ή να την αλλάξετε σε μέγεθος ώστε να φαίνεται σωστά στο έγγραφό σας.

Για να επεξεργαστείτε τη θέση μιας εικόνας:

Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι είναι δύσκολο να αλλάξετε τη θέση της εικόνας σε άλλη θέση στο έγγραφο. Αυτό συμβαίνει λόγω των ρυθμίσεων αναδίπλωσης κειμένου στην εικόνα. Θα χρειαστεί να αλλάξετε τη ρύθμιση αναδίπλωσης κειμένου εάν θέλετε να μετακινήσετε την εικόνα ελεύθερα ή εάν θέλετε απλά να γίνει αναδίπλωση στο κείμενο γύρω από την εικόνα με πιο φυσικό τρόπο. Οι επιλογές τοποθέτησης είναι:

 • Στη γραμμή: Αυτή η επιλογή ευθυγραμμίζει την εικόνα με το κείμενο. Η εικόνα θα μετακινηθεί με το κείμενο εάν προστεθεί ή διαγραφεί κείμενο. Ωστόσο, αυτή η επιλογή σας δίνει λιγότερη ελευθερία να μετακινήσετε την εικόνα όπου θέλετε.
 • αναδίπλωση κειμένου: Αυτή η επιλογή αναγκάζει το κείμενο να περιτυλιχθεί γύρω από την εικόνα. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή εάν θέλετε να μετακινήσετε την εικόνα σε άλλη θέση στο έγγραφο.
 • Διακοπή κειμένου: Αυτή η επιλογή είναι σαν την αναδίπλωση κειμένου, αλλά η εικόνα θα λειτουργήσει ως χώρισμα, που σημαίνει ότι το κείμενο θα εμφανίζεται μόνο πάνω και κάτω από την εικόνα, όχι αριστερά ή δεξιά.
 1. Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να αλλάξετε τη θέση της. Οι τρεις επιλογές τοποθέτησης εμφανίζονται κάτω από την εικόνα.
  Επιλογές για αλλαγή θέσης εικόνας
 2. Επιλέξτε αναδίπλωση κειμένου. Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από την εικόνα και ο κέρσορας θα αλλάξει σε βέλη κατεύθυνσης. Κάντε κλικ και σύρετε την εικόνα στην επιθυμητή θέση.
  Επεξεργασία της θέσης μιας εικόνας
 3. Αφήστε το ποντίκι και η εικόνα θα μετακινηθεί στην επιλεγμένη θέση. Το κείμενο κάνει αναδίπλωση γύρω από την εικόνα.
  Προβολή της επανατοποθετημένης εικόνας

Για να επεξεργαστείτε το μέγεθος μιας εικόνας:

 1. Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος. Οι λαβές αλλαγής μεγέθους εμφανίζονται γύρω από την εικόνα.
  Η λαβή αλλαγής μεγέθους μιας εικόνας
 2. Κάντε κλικ και σύρετε μία από τις λαβές μεγέθους γωνιών. Η εικόνα θα αλλάξει το μέγεθος διατηρώντας τις ίδιες αναλογίες. Αν θέλετε να την τεντώσετε οριζόντια ή κάθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λαβές πλευρικής τοποθέτησης.
  Κλιμάκωση μιας εικόνας

Πρόκληση!

 1. Ανοίξτε το αρχείο παράδειγμα . Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Google, στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο και, στη συνέχεια, κάντε ένα αντίγραφο.
 2. Διαγράψτε την εικόνα της σχάρας στη δεξιά πλευρά της σελίδας.
 3. Εισάγετε μια άλλη εικόνα αναζητώντας τη λέξη πυροτεχνήματα στο πεδίο Αναζήτηση στον ιστό. Επιλέξτε μια εικόνα πυροτεχνημάτων που σας αρέσει.
 4. Αλλάξτε την ευθυγράμμιση της εικόνας για να κάνετε αναδίπλωση στο κείμενο.
 5. Σύρετε την εικόνα στη δεξιά πλευρά του εγγράφου και αλλάξτε το μέγεθος της εικόνας ώστε να χωράει στη σελίδα δίπλα στο κείμενο.
 6. Όταν τελειώσετε, το έγγραφό σας θα πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι:
  Εικόνα πρόκληση παράδειγμα

/en/tr_el-google-docs/-text-boxes-and-shapes/content/